Изпичането на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по-лесно е да

...
Изпичането на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по-лесно е да
Коментари Харесай

Шоколадов пандишпан за торта от 4 съставки, лошото е, че винаги го изяждат и до тортата не стигаме никога

Изпичането на няколко блата за домашна торта е малко досадно. Много по-лесно е да извършите един избухлив пандишпан и по-късно да го отрежете. Бие ще ви предложим рецепта за шоколадов пандишпан, с който даже новак готвач може да се оправи, стига да следвате стъпките по подготовката.

Този десерт съвършено съчетава богат шоколадов усет и цвят, както и деликатна пореста структура . Тортата е добре нарязана на нужния брой пластове – 2, 3 и даже 4.

Всеки крем ще свърши работа. От друга страна, блатовете не изискват импрегниране и може да бъдат поднесени като независим сладкиш 

Съставки

Яйце 4бр.

Пшенично брашно 100 g

Какао на прахуляк 50 гр

Захар 200 гр

Бакпулвер 0,5 ч.л.

олио на усет

 

Подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Охладете белтъците в хладилника, с цел да ги разбиете по-добре. Разбийте жълтъците с миксер със 100 г захар.

Започнете да разбивате белите с миксер на ниска скорост, по-късно последователно увеличавайте скоростта до оптималната. Постепенно прибавете останалата захар към белтъците, разрушени до пяна, включете още веднъж  миксера. Разбийте, до момента в който получите твърда маса, която няма да се разлее, в случай че обърнете купата.

Добавете разрушените жълтъци към белтъците, деликатно разбъркайте с шпатула изпод нагоре, с цел да не се утаи масата. На дребни порции прибавете пресятото какаово брашно и бакпулвера.

Поставете тестото в намазнена форма за печене. Изпратете във фурна, загрята до 170 градуса за 30-40 минути. Не отваряйте малката врата на фурната по време на печене, в противоположен случай тестото може да се утаи.

Проверете готовността с съчка за зъби. Оставете горещия пандишпан да се охлади във формата, след което го прехвърлете върху решетка или кухненска дъска. След като се охлади може да се разрязва по дължина на няколко части.

Поглезете себе си и фамилията си с вкусни домашни десерти често . Приятно готвене!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР